16 de juny / 19:00
La Mutant

Rámper: vida y muerte de un payaso

Cancamisa Teatro
Fitxa tècnica:
Espectacle: Rámper: vida y muerte de un payaso
Companyia: Cancamisa Teatro
Duració: 90 min
Procedència: Madrid
Qualificació: +16 años
Fitxa artística:
Text i Direcció: Imanol Ituiño
Actor: Juan Paños
Disseny d'il·luminació: John Luhman
Disseny de vestuari: Nuria Martínez
Luthier: Manuel Marín
Veu en off: Víctor Antona
Producció: Cancamisa Teatre
Distribució: Susana Rubio (Nuevos Planes)

Rámper va ser el pallasso més famós de l'Espanya dels anys 20 i 30. Va arribar a tindre un dibuix animat amb la seua cara, discos gravats amb els seus acudits, botelles d'anís amb el seu nom com a marca, i una pel·lícula que protagonitzava. Però el seu “més difícil encara” va ser continuar treballant amb l'arribada de la guerra i tractar de sostindre's damunt dels escenaris després.

En aquest monòleg, Rámper i Ramón, l'home que l'interpretava, es troben deambulant pels teatres buscant a algú que vulga escoltar la seua història, més de cinquanta anys després de la seua mort.

Rámper: vida i mort d'un pallasso és, sobretot, un homenatge al pallasso Rámper i al Ramón Álvarez Escudero que li donava vida. Retornar la seua història als escenaris suposa, a més d'un acte poètic, un acte de justícia. Perquè considerem necessari no deixar en l'oblit a qui va transformar la incertesa en riure durant tants anys a Espanya. La història de Rámper és també una història sobre l'efímer de la fama, el riure, el dolor, la vida en un escenari i la memòria.

Reserva la teua entrada
chevron-up linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram